Workshop med Kelly Brown – Soutine Photography

Igår gav den världsberömda Kelly Brown en heldagsworkshop i Nyföddfotografering i Soutine Photographys dagsljusstudio.
En heldag där 8 stycken fotografer fick lära sig av en kvinna som är en av världens största nyföddfotografer. Kelly har även vunnit stora priser internationellt med hennes porträttbilder och anses idag vara en av tidernas största profiler inom fotobranschen, inte minst för hennes respektfulla och genuina personlighet och välvilja till att inspirera och lära ut till andra fotografer.

 

nyföddworkshop kelly brown soutine photography studio

 

Jag träffade Kelly för 1 1/2 år sedan i Amsterdam då jag själv gick en heldagsworkshop för henne i nyföddfotografering. Vi har hållit kontakten sedan dess och när jag frågade henne för ett år sedan om hon kunde tänka sig komma till Sverige för att vara en av domarna i SM samt även ge en workshop i min studio fanns det inga höjder för min lycka. I fredags anlände hon till Sverige och hon har stannat här fram tills i morse då hon flög vidare till Venedig och Barcelona för fortsatta workshops.

Det har varit underbart att få spendera några dagar med henne och lära känna henne på ett sätt som annars kanske är lite svårt bland vimlet av fans ”där ute”. Nu blev det många sena kvällar med goda drinkar,  roliga biljardtävlingar, långa konversationer om livet och utbyte av tankar och erfarenheter. Jag känner mig privilegierad över att nu kunna kalla henne en fin vän och jag är oerhört tacksam över att hon ville komma hit till Sverige och dela med sig av sin kunskap för Sveriges porträttfotografer.

 

nyföddworkshop kelly brown soutine photography

 

Nästa gång jag träffar Kelly blir i Mars 2016 då vi båda ska föreläsa och ge workshops i Latinamerikas största Barnfotokongress i Argentina. Det är ännu en dröm som går i uppfyllelse och jag längtar redan otroligt mycket. Först bär dock resväskorna av till USA om en månad för att gå på två stora workshops för två av USAs främsta fotografer. Mer om det kommer i ett senare blogginlägg. Och imorgon kommer all info och all resultat från detta års SM!

 

workshop kelly brown soutine photography

 

Stort tack till våra sponsorer för Workshopen! Minime Props, Any-Photoprop och Lemon Pearl Design.

 

.

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*