Tankar kring vårens Workshop i Nyföddfoto

Nu har alla bilder från vårens workshop i nyföddfotografering blivit färdigredigerade och ivägskickade till alla fina föräldrar som ställde upp med sin bebis. Vilken otrolig vår det har varit!

Att erbjuda och ge dessa workshops har verkligen varit underbart. Förutom att jag har träffat många nya härliga människor så har jag verkligen känt på hur det känns att lära ut och hjälpa andra. Det är med största möjliga glädje och tacksamhet att jag kan konstatera att jag aldrig har känt en sådan lycka över mitt arbete. Att få finnas till, att få inspirera, att få motivera – det känns verkligen som att just *detta* är mitt kall i livet. På ett sätt längst ner har jag alltid känt så, men det är först nu när jag äntligen har fått prova på det på riktigt som gör att jag känner mig mer säker på detta än vad jag har varit på något annat i hela mitt liv.

Du vet när man hamnar i ett slags ”flow”? Vare sig det är när man skriver, när man spelar musik, när man spelar någon sport, m.m. så hamnar man i en slags fas där man inte tänker på något annat överhuvudtaget förutom det man gör i just den stunden. Ibland känns det inte ens som att man bara tänker – allt kommer bara helt naturligt och det känns bara så otroligt bra och… självklart på något sätt. Det känns nästan som magi.

workshop nyföddfoto gabriella soutineSå har det känts för mig under dessa workshops.

Min assistent Linda frågade mig kvällen innan första workshopen om jag hade planerat in allt jag skulle säga till eleverna. Nej – svarade jag, för jag var helt säker på att det skulle komma naturligt. Och det gjorde det verkligen. Hela Dag 2 spenderade vi med att gå igenom allt kring företagstänk, varumärke, marknadsföring, profilering, kundbemötande, prissättning, produkter, säljteknik, men även mycket om mål och drömmar och frågor som varför vi egentligen har valt att arbeta som fotografer. Trots att jag bara hade skrivit ner punktlistor på vad jag skulle prata om så visste jag exakt vad jag ville lära ut och förmedla med mina ord. Och allting bara flöt på… hela tiden.

På kvällarna när jag hade lagt mig blev jag nästan själv förvånad över hur otroligt bra allt hade gått. Och utan så mycket ansträngning alls utan bara som världens självklarhet. Och jag menar det med den ödmjukaste tonen.  – Jaha, är det såhär det känns när man har börjat hitta sitt kall i livet, minns jag att jag tänkte. Vilken underbar känsla det var att för första gången någonsin känna att jag faktiskt var på rätt spår i livet med att veta vad jag vill bidra med. 

Jag kunde knappt sova på nätterna för det pumpade så mycket adrenalin i kroppen och jag var så lycklig över att ha hittat det som jag verkligen älskar och brinner för. Att få finnas till för andra. Att inspirera. Motivera. Oavsett hur stort eller litet det än må vara – att få hjälpa någon till att ta ett steg närmre sin dröm och ge dem verktyg i form av frågor och idéer som gör att de hittar nycklarna till de dörrar som de så länge har gått och letat efter.

Visst, nyföddfotografering i all ära, men de här workshoparna har varit så mycket mer än det. Det här är början på något nytt. Något väldigt stort. Både för mig men även för många andra som i framtiden är intresserade av att lära sig mer. Mer om sig själva. Mer om vad de egentligen vill. Jag har aldrig haft så många nya idéer som jag har haft de senaste veckorna kring företaget, kring framtiden och kring hur jag ska kunna hjälpa ännu fler. I sommar ska jag ge dessa idéer tid att andas. Tid att gro. Tid att förkovra mig i dem ordentligt och se hur jag kan göra de till en verklighet.

I höst kommer jag satsa på att släppa något ännu större än Soutine Photography. En ny affärsidé. Ett nytt sätt att utvecklas. Att bli  inspirerad. Motiverad. Uppfylld. Att bli den person, både yrkesmässigt och privatmässigt, som man egentligen är längst ner men som man kanske annars har blivit så bra på att knuffa undan på grund av praktiskta skäl och knepiga omständigheter. Att ta fram det man egentligen längtar efter. Det man brinner för. Det man egentligen kanske går runt och drömmer om men kanske inte vågar titta ordentligt på… Från och med i höst ska vi börja lösa det tillsammans. Sakta men säkert börja ta fram det som gör en genuint lycklig. <3

Jag vill ge ett stort stort TACK till alla föräldrar som ställde upp med sin lilla bebis under våra workshops och även ett STORT tack till våra sponsorer som sponsrade workshoparna med allt från rekvisita till generösa presentcheckar. Mer om våra sponsorer hittar du om du klickar på deras länkar här: Lundeby & Co, Prints by DJK, No.2Willow Lane, Custom Photo Props, Anyphoto Prop, Evas Photo Props, Kirinati Knits och Minime Props. Och sist men absolut inte minst vill jag tacka min underbara assistent och nya vän Linda Wilson-Taylor.

Vill du läsa mer om vad Nyfödd Workshopen innehåller kan du kika in på föregående blogginlägg där jag beskriver allt som hände under workshoparnas 2 dagarna.

Är du själv intresserad av att ta del av en workshop med mig? Skriv upp dig på denna sida för mer information.

Nästa vecka släpps platserna till Höstens Workshop i Nyföddfotografering. Kontakta mig om du vill vara med!

 

Fina ord från vårens elever från Soutine Photographys Workshop i Nyföddfoto 2105:

”Det här har varit två dagar som jag kommer minnas för resten av livet. Dagar fyllda med bl.a nyföddfotografering, företagstänk, marknadsföring men även umgänge med kollegor och massa god mat. För en stressad företagsmamma är det underbart att bara få sätta sig ned till dukat bord. Med andra ord har jag lärt mig massor, fått mycket att tänka på och framtiden kommer speglas mycket av dessa dagars lärdomar. Jag är så lycklig och tacksam för att du vill dela med dig av din kunskap Gabriella.”

– Annelie Lagerqvist www.smultronstina.se

 

”När jag åkte till Gabriella var jag trött, oinspirerad och hade urladdade batterier efter ett tufft första kvartal med mitt företag. Workshopen i Nyföddfoto var givande, spännande och speciellt dag två där vi gick igenom företagstänk. Gabriella fick mig att hitta ny inspiration och kreativitet genom att jag fick gräva i mig själv och hitta den där glöden som jag hade för två år sedan när jag hade ett nystartat företag. Allt fanns kvar, jag behövde bara en liten spark i baken åt rätt riktning. Tack Gabriella för att du fick mig att komma ihåg varför jag älskar mitt jobb mest av allt!”

– Julia Jonsson www.juliasfotografier.se

 

”Tack så jätte mycket Gabriella för en jätterolig och inspirerande workshop med massa nya tankar, ider och kunskap. Känner att jag utvecklades massa under den både inom foto men även om mig själv som person. Kommer leva väldigt länge på den. Alla mina tankar och idéer som jag haft kring mitt företag innan han nu byggts på och jag ser så fram emot att få förverkliga alla mina drömmar och göra allt bättre för er kunder. Det var några underbara dagar som gav minnen och vänner för livet. Ett stort, stort tack till dig Gabriella för allt! Jag hoppas på många flera utbildningar hos dig i framtiden.”

– Frida Walett www.fotograffridawalett.se

 

soutine-photography-nyföddfoto-workshopsoutine-photography-nyföddfoto-workshop-1soutine-nyföddworkshop2Soutine Photography nyföddworkshopsoutine-nyföddworkshop1soutine-nyföddfotoworkshop-newborn2soutine-nyföddworkshop-foto-

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*