Nyföddfotografering Linda Pritchard

Jag ska berätta en hemlighet… Jag har inte alltid varit fotograf. Nä, så pass att jag faktiskt är relativt ny i branschen om man jämför med många av mina kollegor. Innan jag blev fotograf på heltid för lite mer än två år sedan avslutade jag min 2-åriga heltidsutbildning som Webbredaktör & Grafisk Designer. En online distanskurs som jag läste samtidigt som jag var hemma med min dotter och gravid med min son.

Backar man ännu längre tillbaka i tiden handlade dock hela mitt liv om en enda sak – att dansa och stå på scen. I grund och botten har jag alltid varit en musikalartist och ända sedan jag kunde gå har jag showat, dansat och velat uppträda så fort chansen gavs.

Ända sedan tidiga tonåren var vi ett gäng på fem stycken som höll ihop nästan dygnet runt och var fast beslutna att ”lyckas” i showvärlden. Alla hade vi olika talanger på olika nivåer, vissa av oss var dansarna i gänget och vissa av oss var sångarna. Men alla hade vi samma önskan om att uppträda och bli kända. Vi jobbade tillsammans för att spara pengar till dansskolor, bodde tillsammans, reste tillsammans – allt samtidigt som vi sjöng, dansade och pratade non-stop om vår framtid där vi var helt övertygade om att vi skulle lyckas som professionella artister.

För mig räckte dock inte drömmen ända fram. Efter flera år av en drös olika danskurser, musikalutbildning på gymnasiet och dansskola i New York lämnade jag tillslut min största passion då jag kände att jag inte var tillräckligt bra som de andra jag kämpade med. Så helt plötsligt var jag 20 år och tillbaka på ruta noll och hade ingen aning om vad jag skulle bli när jag blev ”stor”. Men…

Idag är jag oerhört glad och stolt över två av mina bästa vänner i gänget som har stuckit ut mer än oss andra och fortfarande än idag arbetar som artister. Däribland min fina vän… Linda Pritchard – en tjej som snabbt blev en del av gänget under unga tonåren med sitt glada skratt, coola attityd och fantastiska sångröst.

Linda och jag bodde även ihop i en liten lägenhet vid Fridhemsplan i Stockholm där hon till och med hade släpat dit sitt piano. Vilken ynnest det var att få lyssna på henne varje kväll och ta del av hennes vackra röst och fina stämmor. Jag fick rysningar varje gång och det fanns aldrig några tvivel i min kropp att den här tjejen skulle lyckas och jag kände redan då, 15 år gammal, privilegiet av att få kalla henne en av mina bästa vänner.

Idag är Linda en av Sveriges största artister och har uppträtt i en mängd olika sammanhang – allt från Melodifestivalen, Så Ska Det Låta, Diggiloo Turnén till Sommarkrysset och jag är säker på att hon kan gå hur långt som helst.

Nyligen har hon påbörjat en ny resa i livet när hon för tre veckor sedan fick en liten dotter tillsammans med sin kärlek. Givetvis ville jag åka upp till Stockholm för att föreviga bilder på den lyckliga familjen och ta några klassiska nyföddbilder på deras lilla tjej. Tack fina Linda & Oscar för att jag fick fota er och er bedårande lilla flicka. Ni har en underbar resa framför er!

 

Nyföddfotografering Linda PritchardNyföddfotografering Linda PritchardNyföddfotografering Linda PritchardNyföddfotografering Linda PritchardNyföddfotografering Linda Pritchard

 

Stort tack till Malin Tvedt från BeYou Photography som lånade ut sin fotostudio och var med och hjälpte till under fotograferingsdagen!

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*