Inför SM i Porträttfotografering

Den 6-7 September är det Svenskt Mästerskap i Porträttfotografering som hålls i Säröhus utanför Göteborg. SM anordnas i samband med Höstträffen för SFG – Svenska FotoGruppen där jag är nybliven medlem. Det är en stor ära för mig att både vara medlem och att kunna få ställa upp i SM i år vilket jag ser fram emot enormt.

Då jag endast har fotograferat i knappt ett par år ska det bli intressant att höra vad juryn har att säga om mina bilder. Allt ifrån tekniska aspekter som ljus, komposition och kamera inställningar tas givetvis hänsyn till samtidigt som vilken kreativitet fotografen visar samt vilken känsla bilden förmedlar.

De kategorier jag ska ställa upp i är: Porträtt, Barn, Familj, Fine-Art och Årets Tema som är ”Hopp”. Vinnarna tilldelas Guld, Silver, Brons och Hedersomnämnande men alla bilder som skickas in blir bedömda av en välmeriterad Internationell jury. En helkväll då juryn går igenom bild efter bild och berättar deras åsikter kring den. Väldigt intressant att se alla andras bilder samt höra deras bedömning. Vilken klass kommer mina bilder hålla undrar jag med spänning. Även om de inte faller i god smak hos juryn tycker JAG om de väldigt mycket och oavsett om de sågas eller hyllas är jag glad och stolt över att ställa upp med dem och vet att jag kommer att lära mig mycket under denna helg.

Just i ”Porträtt”-kategorin har jag nyss fått veta att man inte får ställa upp med en bild på ett barn då denna hör hemma i ”Barn”-kategorin. Jag kan därför nu publicera den bild som jag hade tänkt ställa upp med. Jag kan samtidigt gladeligen konstatera att jag igår har tagit en helt ny bild (på en vuxen..!) som jag ska ha med i ”Porträtt”-kategorin som jag ska redigera färdigt innan bidragen ska in senast nu på fredag. Spännande tider! Är ni med mig?

inför-porträttfotografering-sm

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*