En resa mot drömmen…

Ja du… nu händer det. Resan som jag gått och väntat på i 10 månader. Eller snarare… kanske till och med 10 år…

I Januari fyllde jag 30 år. Det var en stor dag för mig på väldigt många sätt. Absolut en milstolpe värd att nämnas som jag skrev mycket om i detta blogginlägg.

Som födelsedagspresent från mina nära & kära fick jag en resa till New York för att gå på en 3 dagars workshop för en av världens bästa barnfotografer. Hennes namn är Meg Bitton och du kan läsa allt om henne och födelsedagen här.

Nu är dagen äntligen här och om en liten stund lyfter flyget från Köpenhamn.

Min New York Historia

Grejen med just denna stad är att den betyder mycket för mig. Förutom att jag besökt New York flera gånger som ung när jag bodde i USA, flyttade jag även dit efter jag tog studenten för att försöka uppnå min dåvarande största dröm – att bli en professionell dansare.

Jag blev kvar i 7 månader men insåg dessvärre att jag behövde och ville släppa drömmen. Showvärlden må vara underbar på många sätt, men den är även mycket annat, och jag insåg efter att ha bott, levt, dansat och hängt med alla ”show-människor” – att detta inte var platsen för mig.

Det var tungt att komma hem till Sverige igen. Nyss fyllda 20 år och helt plötsligt utan en dröm. En mycket konstig känsla då jag aldrig hade upplevt det tillståndet tidigare. Jag har alltid varit otroligt målmedveten och jag kände mig helt tom när jag inte hade något att kämpa mot längre.

En Ny Dröm

På grund av min historia betyder just den här resan extra mycket för mig. Och jag kan ärligt säga att min nya dröm aldrig har känts mer stark, levande, självklar och framförallt verklig som den gör just nu.

10 år senare åker jag nu tillbaka till staden där jag sa farväl till min barndomsdröm, men nu får säga hej till min nya livsdröm. Och framförallt tala om för den att jag är här för att stanna.

För er som följer mig och/eller känner mig så vet ni om att det har hänt otroligt mycket i mitt liv det senaste året, både karriärmässigt, men även privat. Mer än de senaste 7 åren tillsammans nästan. Det började med den där milstolpen jag nämnde innan, och det tänket fortsätter än idag, med en insikt om att det inte bara är en ”fas”. Det här är på riktigt. Min nya verklighet.

Det här tänket är något som jag delar med mig till mina workshop-elever när vi går igenom Dag 2 på den stora Nyfödd Workshopen.

Allt handlar om Inställning

Själva tänket i sig är… en inställning, en utmaning, en omvald sanning – men framförallt – ett öppet, genuint och ärligt sätt att våga vara sårbar men samtidigt våga tro på att allting blir vad man gör det till.

Jag tror väldigt starkt på att om man öppnar dörren till detta tänk är möjligheterna oändliga till vad man kan göra med sitt liv.

Jag bryter ner det steg-för-steg i workshoparna och presenterar ett nytt sätt att tänka i förhållande till sitt liv, sitt jobb och sin framtid.

Av all feedback jag har fått från mina elever så är det just denna dag som har rört om extra mycket i en positiv bemärkelse. Många har gråtit glädjetårar och många har hört av sig och sagt hur otroligt inspirerande och motiverade de känner sig efter att ha insett att den dörren finns. Några har till och med sagt att det var en av de bästa dagarna i sitt liv.

Det här betyder mycket för mig. Mer än du anar. Om jag personligen är på en väldigt omvälvande resa i mitt liv nu och kan tillföra några nya tankar som kan gynna eller hjälpa andra, så kan jag inget annat vara än tacksam. Tacksam för att så många vill ta in detta tänk – och vill lära sig, vill utvecklas och framförallt vill gå emot rädsla och osäkerhet för att våga stå upp för det goda och positiva.

Mycket av det här tänket har jag haft i nästan hela mitt liv. Jag har bara inte riktigt känt att jag har kunnat dela det med någon, med rädsla för att det ska anses vara ”dumt/fel/nördigt, m.m.” Därför har jag mest hållit det inombords rätt länge. Och bara fortsätt leva på ”som vanligt”.

Milstolpen gjorde dock att jag vaknade upp, och den ovärderliga 10 dagars- utbildningen i Metakommunikation jag deltog i i somras bekräftade mitt tänk genom att ge mig konkreta verktyg och en genomtänkt struktur på hur allting hör ihop.

Jag känner mig verkligen helt nyvaken och jag befinner mig i den absolut största resan jag någonsin varit på just nu vad gäller personlig utveckling – och jag är helt säker på att det här bara är början.

Jake Olson Workshop

Efter New York gör jag en liten avstickare till Omaha, Nebraska för att gå på en två dagars privatutbildning av den erkände fotografen Jake Olson. Det är en man jag har inspirerats av länge och vi har haft kontakt senaste halvåret kring fotografering och redigering. Hans bilder är, enligt mig, helt magiska och framförallt är han otroligt smart vad gäller entreprenörskap och marknadsföring och det ska bli väldigt givande och lärorikt att ta del av hans kunskaper.

Mot Drömmen

Jag sitter just nu vid Köpenhamns flygplats och snart ska jag kliva ombord planet. Totalt blir jag borta i 10 dagar och trots att jag givetvis kommer sakna min familj väldigt mycket, så längtar jag efter att få lite lugn och ro och ”landa” i allt som har hänt detta år.

Jag jobbar fortfarande ständigt på att balansera familjeliv med jobbet och oavsett hur svårt jag ibland upplever att det är, så är jag i allafall tacksam och glad över att jag är medveten om det och anstränger mig för att bli en bättre människa och framförallt mer närvarande i mitt privatliv.

Barnen växer så det knakar och du som följer mig Instagram vet om hur jag ibland tycker det gör ont att tiden går så fort. Jo, jag längtar mycket tills de är större och tills jag kan prata med dem ännu mer på en djupare nivå. Men häromkvällen när jag gick ut för att ta Amadeus 3-års bilder och kom hem och tittade igenom bilderna hade jag bara gråten i halsen över hur kort den här småbarnstiden är och hur mycket jag behöver fortsätta anstränga mig för att vara mer närvarande för dem. Och för mig givetvis.

Det har varit extremt mycket jobb med Soutine Photography det senaste halvåret och jag tänker nu ägna resten av året och vintern till att varva ner och börja planera mitt nya stora utbildningskoncept. Jag kommer därför inte vara lika aktiv på sociala medier men jag finns här bakom kulisserna och smider stora planer inför framtiden.

Men framförallt kommer jag ta mig väldigt mycket tid med familjen och komma ikapp alla dagar och kvällar som jag missade i somras efter att ha jobbat alldeles för mycket.

Mina älsklingar

Mina smågrisar är mitt allt. Visst är det knäppt – det var knappt två timmar sen jag sa hejdå till dem på stationen och jag saknar dem redan enormt mycket…

Dessa bilder togs för bara någon vecka sedan. Det var 19 grader, en ljuvlig kväll i Malmö i början på oktober. Min Amadeus fyllde 3 år i början på september och jag hade så mycket jobb att göra att jag inte hade tid att ta hans 3-års bilder just då. Därför är jag extra tacksam att denna kväll bjöd på så magiskt väder så att jag fick ytterligare bilder på mina älsklingar som för mig är helt ovärderliga.

Nu tackar jag för denna gång och kliver ombord planet. Jag vill passa på och ge ett stort tack (och en klapp på axeln!) till dig som har läst så här långt.  🙂  Det är med största ödmjukhet som jag uppskattar att du följer min resa och jag hoppas snart kunna erbjuda något helt fantastiskt för just dig. Om du är öppen för det… 🙂  Tack!

 

barnfotograf malmö soutine photographybarnfotograf malmöbarnfotograf malmö gabriella soutinebarnfotograf malmö soutine

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*