Certifierad Beloved Fotograf

Nu är jag äntligen en officiellt utbildad och certifierad Beloved-fotograf!

Beloved. Men vad är Beloved? Du kanske har sett att jag har skrivit och publicerat bilder om det tidigare här och här men kanske har jag inte gett dig en mer detaljerad insyn kring vad Beloved egentligen är.

Beloved är så mycket mer än den senaste fotograferingsgenren som sakta men säkert håller på och tar över världen. Den grundar sig i allting vackert och genuint och har som potential lika mycket inflytande i ens privatliv som den har under en fotograferings-session.

 

certifierad beloved fotograf malmö

Beloved blends the visual aesthetic of portrait photography with the authenticity of photo journalism to create a personal space to rediscover the ones you love through heart warming interactions. 

 

It is a portrait based photography genre that celebrates relationships by giving you a genuine experience with images to serve as a reminder of what’s most important to you.

 

 

Det sägs att Beloved representerar framtiden för porträttfotografering. Med över sex miljarder kameror som finns i världen måste vi som fotografer ge dig något mer. Inte bara bilder som visar hur du ser ut, men bilder som visar vem du är.

Hur tar man fram en sida hos en person som hen bara visar för sina absolut närmsta och käraste?

Hur lyckas man på bara några minuter kunna inte bara sänka, utan avlägsna sin personliga skyddsvägg som de flesta av oss har inbyggda i vårt system när vi träffar nya människor?

Vad är det som gör att två människor som först är främlingar – blir till bästa vänner, eller till och med själsfränder?

Grundaren bakom Beloved – kanadensaren Jesh De Rox, har studerat möten mellan människor i över 10 år och har utvecklat Beloved-konceptet som ett sätt för fotografer att finna, se och ta fram de mest djupa och genuina sidor hos människor. Men framförallt är Beloved ett sätt att få bevittna dessa sidor genom en rolig, vacker och autentisk upplevelse – både för fotografen och för de som blir fotograferade.

Det tar åratal att bemästra Beloved-tekniken och att tillämpa det i sitt arbete och i sitt privatliv. Vissa har lättare för det och vissa har lite svårare för det. I grunden är det helt beroende på hur öppen och villig man är för att engagera sig i att sänka sina skyddsväggar och ändra sina perspektiv kring hur man ser – både på sig själv – och de människor man möter.

 Att vara med om en Beloved-session är inte något som passar alla. För vissa krävs det enormt mycket mod att våga vara sårbar nog inför att öppna upp och stå för vem man egentligen är och vad man känner för personen man blir fotograferad med. Det är väldigt känsloladdat, roligt, busigt – vissa upplever det som en av de bästa stunderna i sitt liv – för andra är det en ögon-öppnare kring hur man mår och var man står i sitt liv i förhållande till sin partner. För de flesta är det bara en helt underbar ljuvlig stund där man tillåter sig själv att bara vara helt trygg i att öppna upp och bara… känna.

 

Hur Beloved har påverkat mig och mitt liv

Personligen fick jag upp ögonen för tekniken för ett år sedan, då jag flög till Stockholm och gick min första Beloved workshop för Jesh. Det var mitt livs största ögon-öppnare och alla mina innersta tankar och känslor som jag någonsin har haft fick sig plötsligt en förståelse kring varför de existerar. Och varför jag existerar.

Ett helt år gick då denna uppenbarelse fick gro i mitt undermedvetna samtidigt som jag ansträngde mig för att uppnå mitt mål om att bli en av Sveriges bästa Nyfödd- och Familjefotografer.

…Tills allting bara stannade för ett par veckor sedan då jag fick erfara samma workshop igen.

 

beloved fotograf jesh de rox

 

Jesh De Rox kom inte bara till Sverige utan han kom hem till mitt hus och gav en heldags workshop för 15 fotografer där jag själv var värdinna. Vad underbart att få uppleva alla hans tankar, berättelser och insikter igen, tänkte jag. Vilken fantastisk dag det kommer bli.

Dagen var toppen på alla sätt och vis, tyckte nog de flesta.

Men för mig gav det mig inget annat än ett slag av besvikelse och sorg över att jag ännu inte hade påbörjat mitt personliga arbete med att utveckla det som i mina ögon, var mitt största mål med hela Beloved-resan = Att bli en bättre och större människa.

 

beloved fotograf gabriella soutine
Jag insåg under denna workshop, mer än någonsin tidigare, hur jag hade blivit ett proffs på att förneka och förtränga många av mina tankar och känslor. Helgen därpå tillbringade jag helt själv hemma då jag bara låg och tänkte på hur frustrerad och ledsen jag var på mig själv över att ha levt alldeles för många år av att inte vara sann mot mig själv.

 

beloved fotograf malmö

Jag kände ett enormt behov av att vilja gräva fram allt som jag hade förträngt och förnekat – och titta på det för vad det egentligen var genom att vända på alla stenar på ett konstruktivt, men framförallt sårbart och genuint sätt.

Den helgen blev betydelsefull för mig då det var den helgen jag bestämde mig för att börja ta tag i allt som har legat i mitt undermedvetna så länge. Ta fram det, titta på det, förstå det och jobba på att övervinna alla rädslor, ångest och olust som de omringades av.

Jag har därför påbörjat en resa mot ett lyckligare liv & välbefinnande samt mot en djupare kontakt med de människor jag tror jag skulle kunna inspireras och glädjas av.

Det kommer ta lång tid att bli den person som jag djupt inne egentligen är och det kommer krävas träning i att bryta gamla mönster och kliva ur den roll som jag har blivit så bra på att spela. Det kommer vara svårt. Spännande. Skitjobbigt. Intressant. Nervpirrande. Underbart. Läskigt. Och värt det.

Därför betyder Beloved så otroligt mycket för mig. Inte bara för min karriär och mitt jobb där jag tillämpar tekniken under mina Familjefotograferingar – utan framförallt för att Beloved ger mig nycklarna till att kunna leva ett fylligare, äventyrlig, känslofyllt, mer autentiskt liv. Där jag förmodar att resan dit kommer vara minst lika spännande och lärofyllt.

 

Så för mitt livs största uppenbarelse tackar jag Beloved, Jesh De Rox, mitt förlutna och alla de resor, kulturer och människor jag har träffat under mina år som har givit mig förmågan att lära mig själv att tänka utanför boxen och vilja analysera, förstå och bemästra det som jag personligen anser gör mitt eget liv värt att leva…

Att genom att vara helt sann mot mig själv – och med stöd av denna sanning kunna inspirera, motivera, påverka och stärka andra mot att vilja leva ett mer genuint liv. Då har jag tjänat mitt syfte.

 

certifierad beloved fotograf gabriella soutine

 

Fakta om Beloved Certifieringen:

För att nå min Beloved certifiering krävdes –

 • Föreläsning med Jesh De Rox
 • Två heldagsworkshops med Jesh
 • Sex veckors Online Utbildning i Beloved-tekniken med övningar, läxor och både praktiska samt teoretiska prov
 • Många Familje- och Parfotograferingar
 • Live Beloved fotografering framför Jesh att bedöma
 • Inlämning av 5 stycken bilder från live-demonstrationen
 • Teoriprov med intervju för att bedöma förståelsen kring konceptet

 

Just nu finns det 65 stycken certifierade Beloved-fotografer i världen, varav 8 stycken i Sverige.

 

Mitt nästa mål inom Beloved är att utbilda mig till Beloved-lärare för att kunna fortsätta sprida konceptet för andra intresserade fotografer.
 • Martina Björkstrand Veysel - 19 februari, 2015 - 19:43

  Du är bäst❤️ReplyCancel

 • Frida - 19 februari, 2015 - 20:43

  Som alltid berör du och inspirerar du mig i dina blogginlägg.
  Har själv börjat testa på teckning och jag älskar det. Håller tummarna för att du kanske i framtiden kommer hålla någon kurs i detta 😉ReplyCancel

  • Soutine Photography - 19 februari, 2015 - 21:25

   Det värmer mig enormt att höra Frida – tack! Vad roligt att du har börjat testa på teckning – go for it! Jag kommer absolut hålla i Belovedkurser i framtiden. 🙂ReplyCancel

 • Agnieszka - 19 februari, 2015 - 20:47

  Vilken fantastisk resa du har gjort Gabriella! Grattis!
  🙂 Så roligt att läsa om alla dina framgångar! Way to go girl! Kram!ReplyCancel

  • Soutine Photography - 19 februari, 2015 - 21:24

   Tack tack snälla Agnieszka! Vad gullig du är som skriver så! Vi är ju på väg mot något stort nu ju! 🙂ReplyCancel

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*