Bianca 3 år idag!

Idag fyller min glada, busiga, coola dotter 3 år! Det känns som att dessa bilder togs igår… Vaffö går det så fort fööö?

Det var i samband med denna fotografering som tanken och lusten av att fotografera började. Vi anlitade ett ungt par som kom hem till oss i vår lägenhet i Stockholm och riggade upp en studio precis framför vårt stora vardagsrumsfönster. Bianca var 3 veckor gammal och jag minns att jag hade läst på om nyföddfotografering och var orolig över att hon var ”för gammal” eftersom fotograferingen helst borde ske innan bebisen fyller 12 dagar. Det gick dock väldigt bra – hon var vaken för det mesta men somnade till slut då fotograferna fick ett par sovbilder.

Jag blev inspirerad av att det såg så lätt ut (vilket jag senare fick reda på att det absoluuuut inte är! ) och tog fram min gamla kamera och började dokumentera mitt första barns liv.

1 år och 7 månader senare föddes min son där jag för första gången provade att ha en riktig nyföddfotografering – denna gång med mig som fotograf. Det var dock 4 månader senare som jag äntligen vred ratten från auto-läget till manuellt i samband med att jag investerade i en ny kamera. Det var samma dag som jag startade Soutine Photography och skrev mitt första inlägg i denna blogg. Detta var 1 år sedan. För några månader sedan började min son förskolan och jag kunde därmed börja arbeta som fotograf på heltid.

Under förra året fick jag äran att fota en hel drös med familjer på underbara platser. Fick gosa och krama om massor med små nyfödda bebisar. Jag blev även utvald att bli fotograf för Matton Collection Sweden och tillfrågad av barnklädesmärket Sture & Lisa att fota deras höstkollektion.

Jag har även hunnit bli medlem i Nyföddfoto.com, Barnfotografer.se och Förenade Fotografer där många av Sveriges bästa fotograferer är registrerade.

Det är en ren ynnest att få vakna upp varje dag och arbeta med det jag älskar och jag är tacksam för varenda en av er som läser min blogg och följer mig, både här och på Soutine Photographys facebooksida.

Jag har många nya planer för 2014 och det ska bli enormt roligt att utveckla företaget ännu mer och verkligen få sig en plats på kartan bland Sveriges nyfödd- och familjefotografer!

Men tillbaks till min underbara lilla dotter Bianca som fyller år idag – tack världens bästa tjej för att du är du och för att du fick mig att inse vad jag vill jobba med i mitt liv. Jag kommer fota ihjäl dig, det vet du, men förhoppningsvis kommer du och din bror vara tacksamma för alla miljarder bilder som kommer finnas på er om 50 år!

3bianca

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*