Beloved familjefotografering i magiskt motljus

Mina krav på mig själv på hur mina bilder ser ut ökar alltmer. Det gäller givetvis även hur jag bemöter dig som kund, men just nu är jag väldigt fokuserad på att få till riktigt bra bilder när det gäller bakgrund, miljö, färger och ljus. Jag har därför under de senaste veckorna ”location-scoutat” runt det område där jag bor, då det finns många fina grönområden i närheten. Jag är nämligen ute efter lite mer vildvuxet gräs än vad de annars-så-fina parkerna i stan bjuder på. Jag vill att mina bilder ska visa liv, känsla, natur, med många fina färger och grönska.

Ytterligare en detalj som jag numera lägger mycket vikt på är att försöka få till det magiska motljus som är som vackrast under ”den gyllene timmen” som visar sig strax innan solnedgång. Då får man till de där mjuka skuggorna och krispiga färgerna som annars är svåra att få till mitt på dagen.

Facebook förra veckan sökte jag en barnfamilj för att öva på att få till dessa vackra bilder. Och inte bara att öva på bara bilderna, utan att ge dem ett litet smakprov på hela mitt nya koncept som inkluderar designkonsultation, fotografering och bildvisning. Jag fick en hel drös med mail från stora familjer som ville ställa upp och jag har nu valt ett par av dem som jag kommer att fota denna vecka om vädret tillåter.

Innan jag fotar mina ”övnings-familjer” tänkte jag dock först att det kunde vara smart att öva inför att öva på en familj. Japp, det är jag i ett nötskal – jag måste perfektionera allting så gott det går och förbereda mig till fullo så jag känner mig trygg i det jag gör.

Jag tog därför tillfället i akt att fråga mina fina grannar som numera har blivit mina närmsta vänner att ställa upp en sensommarkväll förra veckan så att jag kunde testa ljuset och räkna tiden som det tog för solen att gå ner precis på den platsen jag hade valt.

familjefoto-malmö2-

När jag fotograferar familjer utgår jag alltid från Beloved-tekniken som handlar om att framkalla känslor hos de som blir fotograferade. Det är ett underbart sätt att interagera med människor och man får garanterat till de där äkta uttrycken som jag alltid är så mån om att fånga.

Det roliga med just den här familjen var att pappan inte alls var beredd på att jag skulle ställa frågor och interagera med dem som jag gjorde, så hans reaktioner och uttryck som framkom under fotograferingen var precis så som jag hade hoppats på för att kunna visa hur simpelt och fint det är att få fram äkta & naturliga bilder genom Beloved-tekniken.

familjefoto-malmö

Det är dessutom en mycket varm och nöjd känsla jag får när jag ser hur föräldrarna har minst lika roligt under en familjefotografering som barnen.
familjefoto-malmö3familjefoto-malmö-skåne-fotograf

 

Mitt mål för hela fotograferingen var följande bild här nedan; Klara färger, mjuka skuggor, magiskt motljus, sensommarkväll, äkta uttryck och en känsla av att stanna tiden i sekund för att bli påmind om och uppskatta vilken fantastisk familj man har.familjefoto-malmö-skåne

Är du också intresserad av en mysig familjefotografering i magiskt motljus? Just nu har jag några platser kvar i höst. Läs mer om hur mina familjefotograferingar går till på denna sida eller kontakta mig för mer information!

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*