Barn & Familjfotografering- workshop i Stockholm

För lite mer än en månad sedan var jag i Stockholm för att gå på en fotoworkshop med en av sveriges bästa barnfotografer. Hon heter Juliana Wiklund och det unika med hennes teknik är att istället för att ”fotografera” barnen så leker hon med dem.

Jag har läst på mycket om tekniken och den grundar sig i en ny fotograferingsgenre som håller på att explodera i USA just nu. Tekniken heter Beloved. Den går ut på att fotograferingssessionen ska vara en upplevelse som tar tillvara på relationen mellan motiven och skapar bilder som framhäver känslor. Det finns olika uppmaningar som man ger paren/barnen/familjen och det som händer framför kameran är 100% äkta känslor.

Denna teknik håller sig väldigt varmt om mitt hjärta då jag försöker etablera mig som en fotograf som visar det äkta i människor. Jag har personligen väldigt svårt för uppställda poser där man ”måste” titta in i kameran och le. Istället vill jag fokusera på det spontana och naturliga i människans uttryck och framförallt vill jag att fotograferingen ska vara en rolig upplevelse istället för ett tråkigt ”måste”. Speciellt för barn! Barn ska springa runt och busa och ha roligt under mina fotograferingar. Vi leker, vi tävlar, vi skrattar. Och någonstans däremellan tar jag mina bilder. Det är dessa bilder som visar hur barnet såg ut precis där och då i sitt naturliga uttryck och det är oftast dessa bilder som blir allra bäst. Inte minst på grund av att man tänker tillbaka och minns hur roligt det var under just den stunden. Det är äkta känslor. Det är på riktigt. Och det är det jag brinner för!

Din e-post adress kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*

*